Ținutul Vrancei este renumit pentru domeniile sale viticole. Este un loc perfect pentru pasionații de vinuri, iar pentru că nouă ne plac vinurile foarte mult, am ajuns la Panciu de 4 ori.
Domeniile Panciu
Prima dată am ajuns la Domeniile Panciu în iulie 2020 când căutam să plecăm undeva pentru a aniversa doi ani de căsătorie. Când toată lumea vine la mare, constănțenii pleacă de la mare. N-am crezut că vom regăsi o bucată din Toscana italienilor în Romania. Si aici mă refer atât la serviciile oferite cât și la ospitalitatea angajaților și la preț. 2 nopti de cazare la Domeniile Panciu ne-au costat în jur 550 de lei cu mic dejun inclus și ce mic dejun, dar vă voi arăta poze cu mâncarea de îndată.

Managerul resortului, Cristina, ne pregatise în cameră un frizante, pentru că aniversam 2 ani de căsătorie, ceea ce mi se pare super fain și arată că sunt atenți la detalii. La micul dejun poți să bei cât cidru de mere, frizante sau vin vrei, iar platingul este foarte fain. Dacă în 2020 puteai alege din 4 variante, iaurt cu musli și căpșuni, ouă poșate, omletă cu trufe și ouă ochiuri cu sos olandez, acum este bufet suedez. În ceea ce privește prânzul sau cina, o carne de mangaliță la grătar, vită, deserturi super yummy, chiar ai din ce alege și prețurile sunt de bun simț.



În zonă nu vă plictisiți, cei de la Panciu au 120 de hectare de viță de vie și 150 de hectare de mere ( dețin și sucul Ana are Mere). Puteți închiria biciclete să vă plimbați printre struguri, să mâncați vișine, mere și alte fructe pe care le găsiți la tot pasul. Pentru 50 de lei puteți să culegeți zmeură, afine și mure, să mâncați pe săturate și să umpleti o cutiuță “și pentru acasă.” De la resort până la ”Ana are Mere” unde se culege zmeura sunt vreo 3-4 km. Să nu faceți ca noi, doar daca aveți condiție fizică! Am luat două biciclete și noi, eroi, eh doar în juma de oră suntem acolo. Am reușit să facem vreo 400 de metri ( fiindca tot resortul e în pantă) și ne-am întors după mașină.



Să vorbim și despre degustarea de vin, am ales cea mai scumpă variantă 110 lei, 5 feluri de vin, plimbare și explicatii în fabrică, vie și crama, iar explicatiile le-am primit de la un somelier vreme de 3 ore, timp în care am învățat cum să ținem paharul, cum să “mirosim vinul” și la ce să fim atenți când alegem un vin.



Seara la cină se face un superb foc de tabară, au și o piscină unde vă puteți relaxa și loc de joacă pentru copii.


Ca suvenir puteți cumpăra vinuri la preț de producător. Prima dată ne-am întors cu 12 sticle de vin, cidru și frizante și am plătit 320 de lei. Vinurile sunt foarte ieftine, 20 – 30 de lei sticla maxim, dar găsiți si cu 15 lei. Au prețuri de producător ceea ce mi se pare de maxim bun simț. În restaurantul lor vinurile sunt cu 20 de lei mai scumpe decât la magazin.

Vă recomand Domeniile Panciu, pentru relaxare, vinuri și locul în sine. Am fost de 4 ori și cu siguranță ne vom întoarce.



Cascada Putnei
Dacă treceți prin Vrancea în comuna Tulnici puteți vizita cea mai impresionantă cascadă din județul Vrancea – Cascada Putnei. Zona este foarte frumoasă, cascadă este într-o oază de verdeață, iar traseul lejer 4-5 minute de mers pe jos. Pe lângă frumoasa cascadă, merită să vizitezi și defileul Putnei. Cele două obiectivă turistice fac parte din Parcul Natural Putna-Vrancea, o mică rezervație geologică și peisagistică ce se întinde pe o suprafață de 10 ha.


Hanul lui Ureche
Dacă aveți vreodată drum pe la Focșani să știți că la Hanul lui Ureche veți mânca foarte bine și ieftin, iar locația e foarte frumoasă, mai ales vara pe terasă. Hanul lui Ureche este situat în comuna Urechești, județul Vrancea, pe DN 2 – E 85. Vă recomand ciolanul cu fasole și papanașii.

Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.