Pe Valea Prahovei se află una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România. Sinaia, supranumită și “Perla Carpaților”, atrage în fiecare an numeroși turiști fermecați de peisajul superb. Sinaia este specială și datorită domeniului regal de la Peleş care va rămâne în istorie drept locul în care s-a născut ultimul rege al României. Mihai I a venit pe lume în data de 25 octombrie 1921, la Castelul Foişor aflat în imediata apropiere a Castelului Peleş. Aici a copilărit, alături de bunica sa, Regina Maria a României, dar şi de mama sa, Elena. Am văzut Sinaia de zeci de ori și i-am vizitat fiecare colțișor. Ca de obicei, am să vă recomand locuri bune de dormit și mâncat, atracțiile turistice le găsiți și voi foarte ușor.

- Hotel Internațional
Pe primul loc în topul meu este Hotel Internațional. Camera este foarte faină, iar patul este cel mai comod pat, care mi-a rămas în memorie. Dacă vă cazați aici, alegeți camera cu vedere spre Sinaia, merită, priveliștea este superbă. Au piscină, spa și Restauranul Tirol unde mâncarea este super bună. Dacă aveți discount pe Booking de obicei două nopți aici costă între 800-1000 de lei cu mic dejun, depinde ce reduceri au. Dar camera, merită toți banii.



La o aruncătură de băț, hai fie 100 de metri de Hotel Internațional veți găsi Cofetăria Bulevard Sinaia. Arată destul de rău, nu e nimic fițos, e o cofetărie de pe vremea lui Ceaușescu, dar prăjiturile sunt cele mai bune si mai naturale pe care le-am mâncat vreodată. Nu există drum la munte să nu oprim la Cofetăria Bulevard. Încercați prăjitura ”Ora 12” o combinație de amandină cu frișcă naturală, la un preț nu că mic, ultra mic. Vă rog nu vă lăsați descurajați de izul comunist. N-o să vă pară rău.

2. Hotel Rina sau Sinaia
Pe vechi Hotel Rina, care acum e Sinaia, se află în centrul stațiunii și are o parcare imensă. Am stat aici de foarte multe ori fiindcă ne place tare mult Crama Rina care e la subsol. Dacă alegeți acest hotel, luați o cameră din cele renovate. Jumătate din hotel e renovat și arată super bine, cealaltă jumătate e pe vechi. Prețurile sunt destul de corecte, undeva la 350-400 de lei pe noapte și aici depinde ce reduceri aveți pe Booking. Crama, adică restaurantul este tipic tradițional românesc, mâncarea este senzațională și personalul amabil.




3. Smart Hotel
Smart Hotel este într-o pădure cam la 1 km de centrul stațiunii Sinaia. Au un restaurant foarte bun Acolade unde am mâncat de fiecare dată foarte bine și camerele sunt foarte spațioase. Am stat de multe ori și ne-a plăcut foarte mult. Ultima dată au avut și ceva formație care nu a cântat wow, dar nu a fost tragic. Restaurantul este foarte interesant, au o colecție impresionantă de tirbușoane. Terasa camerei este la fel foarte mare, cu o măsuță, două scaune, loc foarte bun de relaxare.



La Sinaia am mâncat o vită bună la Restaurantul Qube.


Mâncare tradițională bună, în drum, fix în centrul stațiunii Sinaia, găsiți la Restaurant Bucegi. Au renovat restaurantul și terasa și arată super bine. Mâncarea este foarte bună, chifle pe vechi, smântână de casă, dar prețul puțin cam piperat pentru locație. O ciorbă cu smântână, tot ce trebuie 25-30 de lei.


Un alt loc cu o priveliște frumoasă și cu mâncare bună este La Ceaunul Crăpat la cota 1400 la Sinaia. Se poate urca fie cu mașina, fie cu gondola. Mâncarea e cu specific tradițional românesc, restaurantul foarte drăguț cu mese mari de lemn și scaune faine și muntele în față. Am fost de multe ori, vinul fiert este delicios, iar slănina, ce să mai zic…fix pe gustul meu. Indiferent în ce anotimp veți merge La Ceanului Crăpat, view-ul este fain.





În încheiere am mai stat la câteva pensiuni/hoteluri în Sinaia, dar nu pot să zic că m-au dat pe spate sau că ne vom mai întoarce acolo și nu are rost să scriu despre ele. Lui Mihai îi place foarte mult la Hotel Bastion la Sinaia, am stat de vreo 3-4 ori, dar nu pot să zic ca mi-a plăcut tare mult. Camerele sunt foarte mici și prețul destul de piperat. Restaurantul e drăguț și e fix pe drumul ce duce spre Peleș. Un alt restaurant unde am mâncat deseori este Cuțitu d’Argint, nu am poze sa vi-l arăt, dar ce este interesant acolo, că îți tot aduce de mâncare pe sulițe, tot felul de cărnuri, vreo 6-7 feluri și mănânci cât vrei tu. Merită să încercați.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.