O călătorie SF în Țara Soarelui Răsare
Am vizitat Japonia în Ianuarie 2016, la două zile după ce am aniversat frumoasa vârstă de 27 de ani. A fost practic unul dintre cele mai frumoase cadouri de ziua mea, mai ales că a fost prima întâlnire cu Asia și doar gândul că am să văd Japonia era wow. Am plecat spre Tokyo cu KLM pe ruta București – Paris – Tokyo și după vreo 13 ore de zbor am ajuns într-o lume Science Fiction. Nu ne-am documentat prea bine înainte de a ajunge la aeroportul Narita ( NRT) și nu știam exact cu ce să ajungem la hotel. Mihai a propus să luam un taxi ( Cât poate fi ?? ) eu am insistat pentru un tren sau autobuz, dar până la urmă am ales taxiul, care a fost ”doar” 200 de euro, până la hotel. Așadar, pe cât posibil, nu luați taxiul de la aeroport la hotel 🙂

Ne-am cazat la Hotel Villa Fontaine Grand Tokyo – Shiodome, la recomandarea unei prietene de la Digi care a stat tot acolo și bine am făcut. Era foarte bine poziționat la vreo 3 km de centru, camerele frumoase, micul dejun bun, iar stația de metrou era sub hotel cumva, stația de tren ( rapid ) la 10 minute de mers pe jos. Practic am stat în inima capitalei Tokyo, iar pe noapte prețul a fost aproape 100 de euro cu mic dejun.
Ce am vizitat în Japonia?
După ce ne-am lăsat bagajele în cameră, primul lucru a fost să căutăm un restaurant să mâncăm sushi. Din capul locului vă zic că experiența sushi din România nu are nicio legătură cu sushi de la mama lui din Japonia. Am găsit un restaurant drăguț și ne-am așezat la bar, să vedem cum îl prepară în fața noastră. Sushi-ul nu a fost rău, dar nici foarte bun. În cazul în care vă place peștele crud, ați nimerit în locul potrivit. Am ales câteva sortimente, iar domnul a scos peștele din acvariu, l-a taiat și l-a pus direct peste orez 🙂 Fără să îl perpelească, fără sos, fără nimic 🙂


A doua zi fresh, gata de explorat Tokyo, am luat un taxi și am plecat în centru, spre Ginza Street. Mihai își căuta un aparat foto de la Sony, recent lansat, pe care l-a și găsit și l-a cumpărat la un preț mai bun decât în România. Bulevardele sunt full, e un haos oriunde te uiți, să nu uităm că în Tokyo locuiesc peste 13 milioane de oameni. Ce am remarcat din prima clipă? Curățenia. Puteai linge pe jos. La propriu. Nu era nici măcar un firicel de praf, noroi, mizerie, ambalaje, chiștoace. De altfel, nici nu aveam voie să fumăm pe stradă decât în locuri special amenajate. Am plecat spre Ginza Street, cea mai aglomerată zonă comercială din Tokyo și zic ei seamănă cu Times Square-ul din New York. Aici veți găsi magazine exclusiviste Dior, Prada, Gucci etc, dar și cafenele, restaurante, buticuri. Locul este un adevărat furnicar.



Asakusa și Templul Sensō-ji
În cartierul Asakusa din Tokyo, am găsit cel mai renumit templu Sensō-ji – aici se găsește și cel mai faimos altar al orașului – se află la capătul unei străzi lungi plin cu magazine, un soi de bazar unde puteți cumpăra magneți, măști, sculpturi, kimono-uri. Locul este un must și trebuie vizitat dacă ajungeți în Tokyo. Și este la fel un furnicar. Domnișoarele sunt îmbrăcate în kimonouri tradiționale, zâmbesc, se lasă fotografiate, îți este mai mare dragul să stai în mijlocul mulțimii și să îi privești.




Tokyo Tower sau Turnul Eiffel din Japonia
Turnul Tokio este un turn de comunicații situat în parcul Shiba. Seara priveliștea este senzațională și ar fi bine să urcați în el să vedeți Tokyo de la înălțime. Este a doua structură artificială ca înălțime din Japonia, cu o înălțime de 333 m. Depășește cu 13 m Turnul Eiffel din Paris, cu care se aseamănă.



Muntele Fuji – cel mai vizitat loc din Japonia
O veche vorbă japoneză, spune că „omul înţelept trebuie să viziteze măcar o dată în viaţă muntele sacru Fuji”. Zis și făcut, am ales o excursie de pe TripAdvisor, am fost preluați de la hotel și am plecat spre muntele sacru. Drumul durează cam două ore. A fost o excursie pe tot parcursul zilei, cu timp pentru a explora Mt. Fuji, o scurtă croazieră pe lacul Ashi, o urcare cu gondola până la Mt. Komagatake și o călătorie cu întoarcere la Tokyo cu trenul cu bullet. Japonezii au poreclit muntele Fuji-san în semn de afecțiune, dar Muntele Fuji nu este numai o minune a naturii-lumii, ci și un loc sacru pe care locuitorii din țara soarelui răsare îl consideră a fi înzestrat cu spirit și pe care poeții și artiștii l-au privit dintotdeauna ca sursă de inspirație.






Drumul de întoarcere a fost foarte interesant cu bullet train, mai ales că era prima dată când călătoream cu un tren de mare viteză, care a ajuns în gară la secundă 🙂 și nu glumesc.


Tokyo Disneyland
Și pentru că am stat cu orele după Mihai să admire aparate foto, obiective, gadget-uri, am fost recompensată cu o zi la Disneyland 🙂 Modelat după Disneyland-ul din California și Regatul Magic din Florida, parcul din Tokyo este alcatuit din șapte tărâmuri tematice și conține decorațiuni de sezon și tot felul parade. Mie mi-a plăcut enorm parcul, ne-am dat în tot felul de aparate, am mâncat junk food și ne-am întors în copilărie. Merită vizitat.



Tsukiji Fish Market Tokyo
Piaţa de peşte. Sună banal, dar în realitate e ceva mai mult de atât. Am vizitat piața de pește fiindcă este cea mai mare piaţă engross de peşte şi fructe de mare din lume. Nu mai are rost să vă zic de furnicar și oameni care se calcă în picioare, deoarece așa este peste tot în Tokyo. Am inclus piața de pește pe listă fiindcă ne gândeam să mâncăm ceva proaspăt și bun, dar ne-am ales doar cu ”vizitatul” fiindcă mâncarea nu arăta prea bine.



Tokyo este una dintre cele mai moderne orașe din lume în ceea ce privește infrastructura și designul. Tokyo deține și titlul celui mai scump oraș din lume și unul dintre cele cel mai bine dezvoltate datorită rețelelor sale superbe de transport feroviar și de metrou. De câteva ori pe an KLM are oferte de 500/600 de euro București – Tokyo. O vacanță de câteva zile, merită toți banii. Să nu aveți așteptări foarte mari în ceea ce privește mâncarea, nu pot să zic că am mâncat ceva bun sau deosebit sau că mi-as rămas ceva pe retină.


